Verzwaringsdeken kind
verzwaringsdeken kind

Verzwaringsdeken kind

Verzwaringsdeken kind

Net als voor volwassenen zijn er ook zwaartedekens voor kinderen (vanaf twee jaar). De druk van de zwaardere deken zorgt voor een veilig en geborgen gevoel en een toename van het gelukshormoon (serotonine) en het slaaphormoon (melatonine). Het stresshormoon (cortisol) verlaagt juist. Kinderen die lastig in slaap komen, door bijvoorbeeld angst, ADHD, autisme, gevoeligheid of andere oorzaken van slaapproblemen, kunnen hier flink wat baat bij hebben. Natuurlijk is zo’n verzwaringsdeken niet alleen voor kinderen die last hebben met slapen, ook kinderen zonder slaapproblemen kunnen de voordelen van een verzwaarde deken ervaren. Wooninformatie vertelt je wat je moet weten voordat je een verzwaringsdeken voor jouw kind koopt. Ook geven we je een top 5 van populaire verzwaringsdekens voor kinderen.

Vanaf welke leeftijd is een verzwaringsdeken geschikt voor baby’s en kinderen?

Voor baby’s en kinderen jonger dan twee jaar oud mag je geen verzwaringsdeken gebruiken. Of eigenlijk wordt dat vooral sterk afgeraden. Waarom geldt dit advies? Tussen nul en twee jaar oud bestaat de kans op wiegendood. Is een kindje nog niet sterk genoeg om een zware deken zelf van zich af te krijgen, dan kan dat zorgen voor gevaarlijke situaties.

Verzwaringsdeken kind kopen

Vanaf de peuterleeftijd van je kind kun je nadenken over het werkelijk kopen van een verzwaringsdeken. Zorg ervoor dat je geen verzwaringsdeken voor volwassenen of voor veel grotere kinderen gebruikt bij jonge kinderen, omdat zulke dekens te zwaar zijn voor de jonge kinderen. Heb je een jong kind en wil je een verzwaringsdeken kopen? Het kan verstandig zijn om dit in overleg te doen met een kinderarts of andere professional. Deze kan je de juiste informatie geven en ook na aanschaf samen met jou en je kind evalueren of de deken goed werkt. Online vind je veel verzwaringsdekens. Zo kun je het aanbod goed vergelijken en uiteindelijk de voor jouw kind beste verzwaringsdeken kopen.

Beste verzwaringsdeken kind 

De beste verzwaringsdeken voor jouw kind is de deken die past bij het gewicht van jouw kind, dat betekent een gewicht van ongeveer 10% van het lichaamsgewicht. Weegt jouw kind dertig kilo, dan kies je een deken van drie kilo. Tenzij jij met jouw kind (en eventueel een expert) besluiten dat een ander dekengewicht beter werkt en ook mag. Ook is het formaat belangrijk. Kies een deken die het kind bedekt, maar niet over de bedrand hangt. De deken kan dan door het gewicht sneller van het kind afglijden. Op bol.com kun je zien welke verzwaringsdekens voor kinderen het best worden beoordeeld door andere kopers. Wij laten je de vijf populairste zwaartedekens voor kinderen zien:

Afbeelding Producten Actuele Prijs
verzwaringsdeken beste
Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG – 7-laags design
Bekijk product
Verzwaringsdeken kopen wooninformatie Litollo Verzwaringsdeken kind 4,5 kg – Duurzaam Bamboe Materiaal Bekijk product
Verzwaringsdeken Kind kopen Huggiezz Verzwaringsdeken Kind 2.3KG – Katoen Bekijk product
luxueuze verzwaringdeken Calmzy Verzwaringsdeken Bundel 3.2 kg – Happy Jungle Bekijk product
verzwaringsdeken kinderen Noxie Premium Verzwaringsdeken kind 4 KG & Supersoft Hoes Bundel Bekijk product

Verzwaringsdeken kind ervaringen

Veel kinderen slapen goed onder een verzwaringsdeken. Het wetenschappelijk bewezen effect is er dan. Toch zal niet ieder kind zich fijn voelen onder zo’n zwaardere deken. En dat is heel belangrijk. Je kind moet het ook eens zijn met gebruik. Wil deze dit niet, dan bevordert de deken de slaap niet. En dat werkt dan natuurlijk juist averechts. Net als jij als volwassene moet een kind wel even wennen aan de deken. Oefen bijvoorbeeld overdag tijdens de rustmomentjes op de bank. Leg goed uit wat de deken doet. Leg de deken eerst alleen op de voeten, daarna tot aan de navel en vervolgens helemaal tot aan de schouders. Vraag je kind wat deze ervan vindt. Zo went het aan de deken. Luister daarbij goed naar wat jouw kind aangeeft. Net als sommige volwassenen kan een kind een verzwaringsdeken niet prettig vinden.

Meest ademend en absorberend materiaal
Litollo Verzwaringsdeken kind 4,5 kg - Duurzaam Bamboe Materiaal

Litollo staat garant voor de allerbeste kwaliteit producten. De verzwaringsdeken voor kinderen van Litollo is een therapeutische deken met een gewicht van 4,5 kilogram die je kind helpt om als een blok in slaap te vallen. Het gebruik van de deken geeft je het gevoel geknuffeld te worden, de verzwaringsdeken valt letterlijk en figuurlijk als een zware deken om het lichaam heen waardoor je lichaam zich geborgen en beschermd voelt.

Pros:
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Ademend, absorberend materiaal
 • Ideaal voor lente- en zomermaand
 • Stimuleert aanmaak van melatonine en serotonine

Verzwaringsdeken kind huren of testen?

Grote kans dat jouw kind een beetje moet wennen aan de verzwaringsdeken. Het is een investering waarvan je niet zeker weet of die het slaapprobleem verhelpt. Bij sommige aanbieders kun je een deken een bepaalde periode testen en terugsturen als deze niet bevalt. Je krijgt dan je geld terug. Ook zijn er aanbieders die de optie aanbieden om een verzwaringsdeken voor een kind te huren. Zo kun je ook testen of en welke verzwaringsdeken je wilt kopen.

Beste Prijs/Kwaliteit Kinderdeken
Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG - 7-laags design

De Nevali kinder verzwaringsdeken helpt jouw kind om beter te slapen en prikkels op de juiste manier te verwerken. De deken vormt naar het lichaam en voelt aan als een comfortabele knuffel, wat het zenuwstelsel ontspant en helpt om stress en angst weg te nemen. De deken geeft jouw kind dat extra zetje om in de ontspan-modus te komen en te rusten.

Pros:
 • De beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Gaat langer mee en verdeelt het gewicht optimaal
 • De vulling is tot wel 60% dunner dan andere verzwaringsdekens
 • Nette opbergtas
Cons:
 • Zonder hoes

Verzwaringsdeken kind ADHD, autisme en andere prikkelverwerking

De verzwaringsdeken wordt soms gebruikt voor kinderen die gevoelig zijn voor veel prikkels en moeilijk in slaap komen, zoals kinderen met ADHD, autisme, trauma’s, een probleem met of andere prikkelverwerking en andere redenen van slaapproblemen. Wat zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken effect heeft? De deken heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, iets wat bij kinderen met veel drukte in het hoofd, zoals met ADHD, extra fijn kan zijn. Kinderen met autisme maken van nature vaak minder aan van het lichaamsstofje serotonine, oftewel het gelukshormoon. Deze stof zorgt voor rust en een fijn gevoel. De verzwaringsdeken stimuleert een veilig en geborgen gevoel en daarmee de aanmaak van serotonine. Ook het slaaphormoon melatonine wordt hierdoor aangemaakt. Ook voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels en/of er zoveel binnenkrijgen dat slapen hierdoor lastig is, ervaren de voordelen van de verzwaringsdeken. Lichaam en geest kalmeren door de druk, met als bijkomend voordeel een betere prikkelverwerking.

Inclusief Supersoft Hoes Bundel met leuke printjes
Noxie Premium Verzwaringsdeken Kind 4 KG & Supersoft Hoes Bundel

De Noxie premium verzwaringsdeken is een therapeutisch verzwaarde deken die de kracht van gewicht, diepe druk stimulatie, gebruikt om het lichaam te laten ontspannen. De gelijkmatige gewichtsverdeling zorgt ervoor dat je kind dieper en langer slaapt en met een uitgerust en energiek gevoel ontwaakt. Een uitgerust kind kan zich beter concentreren op school, heeft een betere conditie en voelt zich over het algemeen gelukkiger.

Pros:
 • Deze verzwaringsdeken is effectief bij ADHD & ASS
 • De Noxie verzwaringsdeken hoezen hebben de allerleukste printjes
 • De Noxie verzwaringsdeken hoes biedt de ultieme bescherming tegen slijtage en vlekken
Cons:
 • Alleen geschikt voor kinderen

Verzwaringsdeken gewicht kind

Kies je een verzwaringsdeken voor jouw kind, ga dan voor een gewicht van maximaal 10% van het lichaamsgewicht. Weegt jouw kind dertig kilo, dan is het adviesgewicht voor de zwaartedeken dus drie kilo. Weegt jouw kind 35 kilo, bepaal dan samen of je gaat voor een deken van drie of vier kilo.

Zorg ervoor dat je kind de deken zelf van zich af kan gooien. Kies voor kinderen tot onder de twintig kilo een deken die lichter is dan twee kilo. Het aanbod van dekens onder de twee kilo is gering, omdat er wordt aanbevolen voor kinderen tot twee jaar nog geen verzwaringsdeken te gebruiken. Deze kinderen zijn vaak onder de twintig kilo.

Beste prijs/kwaliteit
Huggiezz Verzwaringsdeken Kind 2.3KG - Katoen - Mintgroen - 100x150cm

Het dekbed is ideaal voor kinderen die moeilijk in slaap komen, moeite hebben met prikkels verwerken, vaak 'snachts wakker worden, bij last van veel nachtmerries, moeite met alleen slapen, veel piekeren. De huggiezz is gemaakt van 100% ademend katoen met OEKO-TEX keurmerk. Dit zorgt voor een aangename temperatuur 4 seizoenen per jaar. Koel in de zomer en warm in de winter.


Pros:
 • 100% ademend katoen met OEKO-TEX keurmerk
 • 30 dagen risicoloos uitproberen
 • Lekker zacht en knus
 • Bestaat uit 7 lagen met niet-giftige glazen bolletjes.
Cons:
 • Alleen geschikt voor kinderen

Opletten met zwaartedeken en kinderen

Heeft jouw kind een aandoening aan de luchtwegen, zoals astma, COPD of slaapapneu, dan kan het onverstandig zijn om een zwaartedeken te kiezen. Het kan moeilijk zijn voor kinderen om de verzwaringsdeken te gebruiken zonder ouder erbij. Zorg ervoor dat een kind de verzwaringsdeken zelf kan verplaatsen en van zich af kan doen. Hou het hoofd en de nek van het kind vrij.

Luxueuze verzwaringsdeken
Calmzy Verzwaringsdeken Bundel 3.2 kg - Happy Jungle

De Calmzy Kids Happy Jungle collectie is speciaal gericht op prikkelgevoelige kinderen. De Calmzy kids verzwaringsdekens hebben een kleiner formaat en lager gewicht dan een gewone Calmzy, zodat ook onze kinderen tot rust kunnen komen. In deze bundel zit een Calmzy Kids 2,3 kg en een prachtige Calmzy Kids Happy Jungle duvet cover.

Pros:
 • Mooie luxueuze vormgeving
 • Prachtig afgewerkt
 • Annuleringstermijn van 30 dagen
 • Met Minky Verzwaringsdeken Hoes
Cons:
 • Alleen geschikt voor kinderen

Veelgestelde vragen over verzwaringsdeken kind

Vanaf welke leeftijd is een verzwaringsdeken geschikt?

Voor baby’s en kinderen jonger dan twee jaar oud mag je geen verzwaringsdeken gebruiken. Ook mag je geen verzwaringsdeken voor volwassenen of voor veel grotere kinderen testen bij jonge kinderen.

Hoe zwaar verzwaringsdeken voor kinderen?

Bij kinderen geldt dat je een deken kiest dat ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van het kind is. Is jouw kind veertig kilo, kies dan een deken van vier kilo. Tenzij het kind een net iets zwaardere variant fijn vindt. Het blijft een advies.

Waarom zou je een verzwaringsdeken voor een kind kopen?

Net als bij volwassenen zorgt een verzwaringsdeken voor een veilig en geborgen gevoel. Hierdoor komen geluks- en slaaphormonen vrij en neemt het stresshormoon af. Slapen gaat daardoor makkelijker en dieper.

Wat is een verzwaringsdeken kind?

Een verzwaringsdeken voor een kind is een zware deken die ervoor kan zorgen dat een kind beter slaapt dan met een gewone deken.

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.